Jan 16, 2020
მებოცვრეობის განვითარების პერსპექტივებიშინაური კურდღელი ამერიკელების უმეტესობისათვის საკვებად იშვიათი ვარიანტია. ბოცვრის ხორცი შედარებულია ფრინველთან და ეკონომიური ალტერნატივაა უფრო დიდ ცხოველებთან შედარებით. მეორე მსოფლიო ომის დროს, მთავრობამ ხელი შეუწყო კურდღლის გამრავლებას, წითელი ხორცის დეფიციტის შესამსუბუქებლად. დღეისათვის შეერთებულ შტატებში გავრცელებული კურდღელი არის ახალი ზელანდიური და ბელგიური ჰიბრიდები ან იმპორტირებული ჩინური კურდღელი. კურდღლის ხორცის შძენა ჩვეულებრივ შესაძლებელია სუფთა ან გაყინული სახით.
კურდღლის ხორცი არის ცნობილი ცილის მაღალი შემცველობით. კურდღლის ხორცის შეიცავს 28 გრამით მეტ ცილას, ვიდრე ძროხის ან ქათმის ხორცი. კურდღელი ასევე არის რკინის კონცენტრირებული წყარო. ერთი ულუფა შეიცავს 4 მგ-ზე მეტს. გარდა ამისა, ბოცვრის ხორცი მდიდარია მინერალებით. ყველაზე მაღალ დონეზეა ფოსფორისა და კალიუმის შემცველობა. კურდღლის ხორცში დაბალკალორიულია. ერთი ულუფა შეიცავს მხოლოდ 147 კალორიას.
დღეს გარემოსდაცვითი რესურსები ძალიან ღირებულია. საქონლის ხორცის წარმოება, მარცვლეულის მოყვანა და წყალმომარაგების სისტემების შექმნა საკმაოდ რთულია. ეკოლოგიურად საუკეთესო გამოსავალი ცხოველების უფრო დიდი წარმოებისთვის რესურსებთან შედარებით მებოცვრეობაა.კურდღლების გამრავლებით გარემოსა და ეკოლოგიაზე გავლენა დაბალია. დაბადებიდან მომწიფებამდე პერიოდი მხოლოდ სამი თვეა, ხოლო მათ საჭმლის რაოდენობის ხარჯი მინიმალურია სხვა ცხოველებთან შედარებით. USDA არეგულირებს ხორცს ბაზარზე. ზოგი ანტიბიოტიკი გამოიყენება კურდღლების სამკურნალოდ, მაგრამ ჰორმონები არ ინიშნება, რაც ბოცვრის ხორც ეკოლოგიურად სუფთას ხდის.
ახალგაზრდა კურდღლის ხორცი არის თეთრი და ნაზი, სასიამოვნო არომატით. ახალგაზრდა კურდღელის წონა 1,5-დან 3,5 კილოგრამამდე, ხოლო ასაკით დაახლოებით 3 თვის. მზარეულები იყენებენ ბოცვრის ხორცს ქათმების ხორცის მსგავსად. კურდღლის სტეიკები და ფარში იკმაზება მაკარონთან, ბრინჯთან და სოუსთან ერთად.მოზრდილი კურდღლის ხორცი მუქი და შედარებით მაგარია, მაგრამ აქვს უფრო ძლიერი არომატი. მოზრდილი კურდღლის წონა, როგორც წესი 4 კილოზე მეტია, ხოლო ასაკით დაახლოებით 8 თვის. მოზრდილი კურდღლის ხორცს უფრო დიდი დრო სჭირდება მოსამზადებლად და ძირითადად გამოიყენება ძროხის ხოეცის ნაცვლად. კურდღლის ხორცი საკვებს ცილითა მდიდრებს.
USDA არეგულირებს კურდღლის ხორცის წარმოებას იგივე სისტემით, როგორიც არის ფრინველის გადამუშავებისას. სურსათის უვნებლობისა და ინსპექტირების სამსახური კურდღლის ხორცს ამოწმებს და ამტკიცებს ვარგისიანობას. ხორცის დამტკიცების შემდეგ მას ანიჭებენ კლასს, მისი ტექსტურისა და ხარისხის საფუძველზე. კურდღლის ხორცის მაჩვენებლები, ხარისხის დაღმავალი წესით, არის A კლასი, B კლასი და C კლასი.
Bebo is a group of people that operates business establishment in Georgia and developing projects in Sweden, Norway, UK, India, Zimbabwe, Russia, Nigeria, South Africa. We have business activities in agriculture, production, reproduction, import, export, start up, End-to-end, business strategy, marketing strategy.
Jan 16, 2020
მებოცვრეობის განვითარების პერსპექტივებიJan 07, 2020
ბოცვრის დაავადებებიDec 20, 2019
ბოცვრის კვებაWe Bring To You - World Class Service, Flexibility, Cost Efficiency, Innovation, Creativity.
We offer to our customers the best spices available in the local market.
ახალი და უნიკალურო მეთოდი მებოცვრეობაში. ჩვენი ბიზნესი შექმნილია სიყვარულით!
საავტორო უფლებები 2021 ბაჭია. ყველ უფლება დაცულია. | შექმნილია ბებოს მოერ